guide till att polera marmor

Den ultimata snabbguiden för polering av marmor

Polerade stenplattor i marmor är oerhört populära. Marmor kan kräva mer skötsel och rengöring, men deras slående utseende har verkligen gjort dem populära. Poleringsprocessen är tidskrävande och kräver tålamod och expertis, utan några undantag.

Att ha en god förståelse och uppskattning för de nödvändiga detaljerna kommer att säkerställa att du är i bästa möjliga position för att slutföra detta komplexa arbete. Vad behöver du veta?

Processen av att polera marmor

Processen av att polera marmor kan genomföras på två olika sätt. Dessa metoder har sina egna egenskaper och kan ge exceptionella resultat. Professionella städare från en bra städfirma i Borlänge som är utbildade i detta kommer att vara väl insatta i alla aspekter av dessa processer. Du gör bäst i att låta dem välja den lämpligaste metoden.

Metod ett för marmorpolering – Förglasning

Den första processen betecknas som förglasning och innefattar en tvåstegs-process. En sur lösning sprutas på ytan på marmorplattorna. Denna lösning reagerar med kalciumet som finns i marmorn. Stålullskuddar används sedan via en så kallad polermaskin för att arbeta över marmorgolvet.

En av de viktigaste aspekterna i denna process är att sprayen innehåller ett element som kemiskt förändrar plattans yta. Denna förändring kan man inte ångra, men den ger en starkare finish. En rengöringslösning bestående av vax sprayas sedan på golvet för att försegla de inledande stadierna i processen.

Om du väljer denna process är det viktigt att du är medveten om eventuella nackdelar som kan vara förknippade med förglasning. Dessa sträcker sig från det faktum att luftburna stålullpartiklar skapas som är farliga, eller det faktum att processen försvagar själva stenens struktur. Var medveten och du kommer oundvikligen att välja rätt process.

Metod två – kristallisering

Den mer populära processen kallas kristallisering och detta innebär en liknande process, men den använder ett pulver och inte en spray. Detta pulver sköljs bort under processen och plattorna lämnas rena från eventuell vaxuppbyggnad eller sura restprodukter. Denna process är mer utmanande och anses också vara den föredragna tjänsten.

En annan sak att tänka på är att när du har valt din typ av polering är att du ska begära att de använder diamantslipmedel för återupptagningsprocessen. Om ett stort område i ditt hem eller i dina företagslokaler ska återställas är det viktigt att överväga att göra detta rum för rum. Se till att störningen hålls till ett minimum och att du har förutsedda startdatum.

Avsluta med högkvalitativ impregnering

Poleringsprocessen för marmorplattor måste avslutas med en högkvalitativ impregnerings sten. Detta ger extra skydd och kommer göra att plattorna ser renare ut längre. Det är också viktigt att inte glömma att rengöra fogen mellan dina vackra plattor. Om detta inte görs kan de smutsiga resterna verkligen påverka golvet. På samma sätt kan det öka intrycket av en positiv förvandling när den rengörs.

Golvplattor av marmor är utmanande att återställa men erbjuder ett resultat som ofta är svårt att replikera. Endast skickliga städare bör ta sig an det här arbetet och ovanstående snabbguide har sammanställts för att ge en inblick i den detaljerade processen.